11 gratis onlinemötes verktyg som du borde använda

11 gratis onlinemötes verktyg som du borde använda

Några ord för våra barnbarn i framtiden:

Min son, det var en tid då vi alla gick till jobbet, satt vid konferensbord och träffade våra lagkamrater.

Men tack vare Corona-viruset var vi tvungna att hålla våra affärsmöten online och så småningom tappade vi byxorna 🙂

 

oline möte-komik

I den här artikeln kommer vi att prata om fördelarna med att hålla online-möten, hur de hålls och vad som är den bästa mjukvaran för att hålla online-möten 2021 och 2022.

 

Varför är onlinemöte så viktig?

Eftersom chatta eller videosamtal ibland inte fungerar som det ska, men när telekommunikationssituationen fortsatte, borde man hitta ett sätt att hålla onlinemötet på bästa möjliga sätt. Följande är en lista över fördelar och nackdelar med att hålla onlinemöten.

gratis online möte- fördelar

Som du kan se fördelarna med onlinemöten är mycket praktiska och fördelaktiga för alla företagsutvecklingar. Nackdelarna är lösbara och en bra lösning kan hittas för var och en.

Det enda problemet som inte kan lösas är de söta mänskliga relationerna, oavsett hur mycket du förbättrar ljud- och bildkvaliteten, du kan inte hitta liknande i onlinemöten …

Microsoft Teams-programvara har till exempel lagt till den här funktionen i sin app för att få människor att känna att de verkligen är i samma utrymme. Det kommer att läggas till senare, till exempel klassrummet och kaféet, men för tillfället måste vi vara nöjda med det som finns.

Självklart insåg många, efter att ha tvingats arbeta på distans, vilken gåva de hade fått! Eftersom visa jobb egentligen inte kräver en fysisk närvaro på arbetsplatsen, och den här metoden sparar mycket tid och pengar. Faktum är att kulturen för distansarbete tog rot i företag, och även efter karantän fortsatte många att göra det.

Gratis onlinemötes verktyg

Som vi sa i föregående avsnitt är det mycket viktigt att välja rätt programvara för att hålla online-möten. Eftersom denna fråga är helt relaterad till kvaliteten på dina möten. Efter en grundlig granskning och baserat på vår erfarenhet kom vi med en lista över de bästa online-mötesprogramvarorna som vi kommer att granska nedan.

Google Meet

Google Mate är en av de gratis onlinemötes verktyg som är en av Googles tjänster för företag som är mycket användbar för att hålla online-möten.

En av de mest attraktiva funktionerna är att du inte behöver installera programvaran på din dator, bara gå till meets.google.com och använd den enkelt.

gratis online möte-google meet

 

Google Mate förbättrar automatiskt bildens ljusstyrka, tar bort extra ljud från bakgrunden, har undertexter och har möjlighet att justera rutnätet. Dessutom kan du öka eller minska bildkvaliteten, dela din skärm med andra (Screen Sharing) och spela in sessionen.

Eftersom Google Mate är en Google-tjänst kan du komma åt den direkt från Gmail och din Google Kalender. Vad mer vill du ha?

Zoom

Vi är säkra på att du har hört namnet på den här programvaran, eftersom den blomstrade från de första dagarna av korona och karantän. Låt oss börja med det faktum att zoomprogramvaran inte är helt gratis och dess kostnadsfria version bara har tillgång till följande funktioner:

 • Du kan ha upp till 100 personer i möten tillsammans.
 • Du har bara 40 minuter på dig att slutföra din session.
 • Men för tvåpersonssamtal finns inga begränsningar.

gratis online möte-zoom

 

Oroa dig inte ändå. Du kan göra allt med samma gratis konton som du skapar. Du kan till exempel spela in ett möte, flytta filtyper, chatta online samtidigt, reagera på de frågor som tas upp i mötet med olika vågor och dela din datorskärm med andra.

Skype

Nåväl, den tredje gratis onlinemötes verktyg, vi pratar om gamla vännen, Skype!

Denna programvara är alltid ett av de första valen hos alla och i allmänhet driver det vårt arbete.

För att använda Skype måste du installera programvaran / applikationen på din dator / mobiltelefon och hålla dina möten med högst 50 personer gratis. Du kan ringa 10 fyra timmars telefonsamtal under dagen, och allt du behöver göra är att hålla en möteslänk för att skicka till medlemmarna.

gratis online möte skype

Skype har också möjlighet att dela sidan och skicka filer, som du enkelt kan använda.

Discord

När vi går vidare ökar antalet personer som använder Discord. Ärligt talat, denna programvara är så spännande i sig att du definitivt bör kolla in den!

De skrev på sin webbplats att det här är ett utrymme att träffas och alla har en chans att prata.

Du bör notera att den här programvarans karaktär skiljer sig något från Skype eller Zoom. Till exempel, i början skapar du en kanal, inte ett online-möte. Men du kan lägga till upp till 50 personer till den kanalen och använda dess funktioner, som:

 • Ringa ett video- eller röstsamtal.
 • Dela vilken fil du vill.
 • Dela din dator eller mobilskärm med andra.
 • Och dessutom finns det hundratals användbara och praktiska grupper i Discord som du enkelt kan gå med.

gratis online möte Discord

Microsoft Teams

Om du är ett stort fan av Microsofts programvara, ta en titt på Thames-programvaran.

gratis online möte microsaft

 

Det här programmet är inte helt gratis, men vi är säkra på att den gratis versionen uppfyller dina behov på bästa sätt. till exempel:

 • Du kan hålla dina möten ljud och video.
 • Du kan delta högst 100 personer per session.
 • Varje session kan ta upp till 1 timme.
 • Det är möjligt att dela sidan, ändra bakgrunden för personer i videosamtal och planera ett möte.
 • Du kan arbeta med online Word-, Excel- och PowerPoint-filer samtidigt.
 • Microsoft hävdar att det har kunnat skapa en enkel och funktionell miljö för sina användare att njuta av företagets programvara som alltid.

Live Storm

När vi närmar oss slutet på den här listan minskar programvarans popularitet. 🙂

Men oroa dig inte, vi har granskat vart och ett av dessa program och presenterar de bästa för dig.

Livestorm, till exempel, är en av dem, och det räcker att logga in på deras webbplats med din webbläsare och hålla ditt onlinemöte efter registreringen. (Det betyder att du inte behöver installera programvara!)

gratis online möte-live strom

 

Vilka är funktionerna i Free Livestorm Plan?

Du kan ha ett möte med högst 4 personer och varje session kan inte ta mer än 20 minuter.

Det har också möjlighet att dela sidor och filtyper.

Whereby

Det här programmet behöver inte installeras och för att använda det måste du gå till deras hemsida. Registrera dig där och när du väl har valt din kostnadsfria plan kan du enkelt hålla dina online-möten.

gratis online möte- whereby

Whereby, som andra appar, har funktioner som:

 • Siddelning
 • Dela filtyper
 • Den har röst-, video- och onlinechatt.

Oops!!!

Varje person kan bara hålla ett möte och mötet deltar av högst 4 personer.

 

Att hitta gratis och rätt programvara är inte ett lätt uppdrag. Men från och med nu kan du få hjälp från den här listan när du vill ha ett online-möte.

4-gratis onlinemötes verktyg för Android- iPhone

I föregående avsnitt introducerades en serie programvaror, varav de flesta, till exempel:

 1. Zoom
 2. Skype
 3. Google Meet
 4. Microsoft Teams

De har också en mobilversion, och oavsett om du är Android- eller iPhone-användare kan du också installera deras applikation på din mobiltelefon och delta i möten med applikationen.

 

Leave a Reply