6 aspekter när du väljer en e-handelsplattform

6 aspekter när du väljer en e-handelsplattform

En e-handelsplattform är en unik typ av webbplats utformad speciellt för onlineföretag, oavsett om du säljer telefontillbehör, flamlampor eller filmaffischer.

Alla webbplatsbyggare sparar tid, pengar och energi. De förenklar skapandeprocessen och gör webbplatshanteringen mer enkel. Detsamma gäller även alla e-handelsplattform eftersom de låter dig bygga, anpassa och driva din online-verksamhet. Det är nästan omöjligt att använda en vanlig webbplatsbyggnadsplattform för att skapa din webbutik.

Modern e-Commerce Builder skapar webbutiken för dina drömmar

Det finns ganska många e-handelsbyggare på marknaden- WixStoresShopify , BigCommerce , Magento , Volusion, WooCommerce , SiteBuilder, Squarespace-för att nämna ett par av de största och mer populära plattformarna.

Numera är de flesta e-handelsplattformarna användarvänliga miljöer avsedda för ett brett segment av användare med olika förväntningar och är mycket testade när det gäller användbarhet, säkerhet och alla slags tekniska parametrar som drifttid och hastighet. De vanligaste sökorden som ska beaktas vid val av lämplig plattform är design, prissättning, hosting, betalnings- och fraktalternativ, marknadsföringsmöjligheter, support och säkerhetsnivå för behandling av känsliga data. Det är säkert inte alla e-handelsplattformar som erbjuder liknande möjligheter och priser kan variera mycket.

Den bästa e-handelsplattformen för dig är den som fungerar som den allra bästa lösningen för att skapa din drömsajt. Även om du är teknikens Jon Snow och inte vet något om att skapa en webbplats; till exempel är Shopify det perfekta e-handelsverktyget för dig eftersom det är tänkt att fungera för bokstavligen alla. Till och med morfar. Du kommer att kunna starta din webbutik från början snabbare än ett barn som springer efter en glassbil.

Inom webbutiken kan du sälja nästan allt, oavsett om du säljer hemlagat kaffe, en e-bok eller en ko. Ok, kanske inte en ko eftersom det skulle vara konstigt. Men seriöst, nästan allt: fysiska produkter, tjänster och e-tjänster, nedladdningar och så vidare. Kvantitet är ingen fråga antingen eftersom du kan sälja en kopia av din produkt eller tusentals. En riktig webbutik hjälper dig att hantera frågor som lager, skatter, fraktinställningar inklusive drop-shipping och flera betalningsmetoder.

De viktigaste funktionerna att tänka på

Alla mest framstående byggare är utmärkta verktyg för att bygga en e-handelswebbplats, plattformarnas funktioner och uppbyggnad är mer eller mindre lika.

Några övergripande rekommendationer från min erfarenhet är följande:

  1. Med varje byggare leta efter ett befintligt stort utbud av vackra och professionella temansom fungerar perfekt för alla möjliga enheter. Temabutiken designad av kvalificerade bör innehålla gratis och betalda teman för att matcha olika branscher som smycken, mode, konst, möbler, skönhet, sport, filmer och många fler. Till exempel fungerar alla teman i Shopify för stationära, mobila, surfplattor eller någon annan Silicon Valley -teknik.
  2. Den transparenta avgiftsstrukturenär avgörande eftersom det inte bör finnas några dolda avgifter, en återkommande huvudvärk hos vissa e-handelsplattformsleverantörer. Välj inträdesplan, och om du någonsin behöver mer funktionalitet kan du uppgradera din plan.
  3. De flesta av e-handelsbyggarna erbjuder en gratis provperiodmed alla planer på att testa din butik, och denna provperiod kan avbrytas gratis när som helst. Så välj försöket och testa dina behov noggrant.
  4. Verklig kundsupportvia olika kanaler som e-post, telefon, livechatt, användarforum är viktigt eftersom det kan vara till nytta när du har problem.
  5. Underskatta aldrig hur dina känsliga uppgifterhålls säkra och sunda.
  6. Det sista men inte minst problemet med e-handelsbyggare är enkelheten i installationen och den totala användningen. Baserat på min personliga erfarenhet är Shopify allt du behöver för att bygga en effektiv och smidig webbshop från grunden. 
  7. Slå in det

Kom ihåg att det inte är lätt att välja rätt e-handelsplattform. Detta beslut har en betydande inverkan på din övergripande verksamhet i åratal. Därför bör du så bra som möjligt veta vad som är dina behov och krav. Förhoppningsvis ger denna artikel lite hjälp med att hitta den rätta. Du är välkommen att bläddra bland mina fem bästa e-handelsbyggare .

e-handelsplattform

!

Tack för att du läste och lycka till på din resa! Behöver du hjälp eller vill du fråga något om aktuellt innehåll? Lägg till en kommentar 🙂

Leave a Reply