Hur man lägger till nyckelord i texten utan att kompromissa med innehållskvaliteten och SEO

Hur man lägger till nyckelord i texten utan att kompromissa med innehållskvaliteten och SEO

 

SEO-Optimering

 

Hur kan man lägga till nyckelord i texten utan att tappa SEO-kvaliteten? Är sökord fortfarande viktiga för Google?

När vi producerar innehåll för webbvärlden måste vi se en jätte bakom oss. Om Google inte gillar ditt innehåll kommer du förmodligen inte att få någon feedback från det. Men om Google värderar ditt innehåll och rankar det i värdefulla sökord kommer ditt innehåll att ses. Det läses och du kan till och med presentera dina produkter och tjänster med detta innehåll. I följande artikeln läser ni om

  • Hur mycket är viktigt ett nyckelord i SEO
  • Överdriven användning av nyckelord är förbjuden
  • Fokusera inte på nyckelordet. Textkvalitet är viktigare
  • Sidinnehåll är inte bara text
  • Var annars kan nyckelord användas?
  • Slutsats

Nyckelord är fortfarande kungen av SEO

Google använder för närvarande algoritmer för artificiell intelligens. När du publicerar innehåll på webben förstår Google fullständigt vad ditt innehåll handlar om. Men betyder det att eran med sökord är över? Inte alls, Google och dess AI fortsätter att leta efter nyckelord. Om din sida inte har ett specifikt sökord är det mycket osannolikt att du kommer att rankas i det nyckelordet.

Så du behöver fortfarande undersöka nyckelorden och sätta orden rätt i texten. Naturligtvis är känsligheten för sökord inte densamma som tidigare. Detta innebär att du kan få 1 på det nyckelordet genom att bara använda ett nyckelord två gånger i texten. Ingenting är säkert. Men vad statistik och resultat visar är att om du vill rangordna i ett nyckelord måste du använda det nyckelordet i innehållet.

Överdriven användning av nyckelord är förbjuden

Vi vet nu att det är viktigt att använda ett nyckelord för SEO. Men riskerar du om du använder för många sökord eller placerar dem på fel plats. Eftersom Google känner att du försöker lura Google och som ett resultat kan detta innehåll vara till nackdel för dig.

Överdriven användning av nyckelord påverkar också textens kvalitet. Naturligtvis vill du inte att din publik ska springa iväg efter att ha läst två rader av artikeln. Både Google och publiken gillar inte att man använda dessa nyckelord för mycket. Det är bäst att använda sökord korrekt, i rätt storlek och på rätt plats. Hur och var då?

Fokusera inte på nyckelordet. Textkvalitet är viktigare

När du ständigt letar efter alla möjligheter att plantera dina nyckelord när du skriver innehåll glömmer du i allmänhet textens kvalitet. Det finns ingen formel för att bestämma det exakta antalet sökord. Det beror på konkurrenter, typ av innehåll, släppdatum och hundratals andra komponenter. Så allt du behöver göra är att använda rätt nyckelord på rätt plats. Sprid nyckelorden inuti innehållet på ett sätt som inte stör publiken alls.

Nyckelord är ibland irriterande. Det blir alltså svårt att inkludera nyckelord i meningar. Det rekommenderas att du inte försöker alltför hårt för att infoga nyckelord i texten. Försök att skriva en eller flera andra meningar och om det finns en möjlighet att lägga till ett nyckelord, lägg till det där.

Nästa punkt är att om du inte vill fortsätta upprepa ett nyckelord, använd både dess familjer och dess synonymer. Det är bäst att ha minst 2 till 5 sökord i ditt innehåll. I det här fallet är det lättare för Google att känna igen dessa nyckelord. Med mindre energi kan du dessutom äga flera nyckelord på en sida. Tänk bara på att dessa nyckelord är direkt relaterade till titeln och ämnet du pratar om. Annars kan du inte räkna med det och Google anser inte dessa irrelevanta sökord alls. Eftersom Googles algoritm för artificiell intelligens kan upptäcka vad din text handlar om och vad som ska användas i den.

Sidinnehåll är inte bara text

Detta är ganska uppenbart. När en användare öppnar en sida. Står inför bilder, videor, sidfot, grafiska element, tabeller och mer. Dina sökord kommer inte att upprepas i texten ensam. I Alt-taggen är det bättre att använda bilder, videotexter, inuti tabeller och så vidare.

Men hur är det med rubriker? De flesta SEO-företag anser att sökordet ska användas minst en gång i rubriker och underrubriker. De flesta texter som använder nyckelordet i rubriken rankas bättre än andra texter. Därför rekommenderas att du använder nyckelord i en av rubrikerna. I allmänhet har element som inte är synliga och inte skadar texten en högre prioritet än originaltexten. Eftersom det inte påverkar kvaliteten på texten alls.

Men hur är det med rubriker?

De flesta SEO-företag anser att sökordet ska användas minst en gång i rubriker och underrubriker. De flesta texter som använder nyckelordet i rubriken rankas bättre än andra texter. Därför rekommenderas att du använder nyckelord i en av rubrikerna. I allmänhet har element som inte är synliga och inte skadar texten en högre prioritet än originaltexten. Eftersom det inte påverkar kvaliteten på texten alls.

Var annars kan nyckelord användas?

Bultpunkter eller numeriska och punktlistor är ett perfekt alternativ. Du kan använda nyckelord i korta listor.

Det sista stycket eller den sista rubriken är också en bra plats. Eftersom uppgifterna visar att webbanvändare läser i genomsnitt 70% av sidan och rullar resten av sidan eftersom de blir uttråkade. Som ett resultat är avslutande stycken ett bra ställe att använda nyckelord på.

Det är bättre att använda nyckelord i första stycket, eftersom det första stycket beskriver huvudämnet i artikeln.

Du kan använda nyckelord i tabeller, diagram och … Eftersom tabellerna inte är läsbara alls och är mer synliga. Det innebär att det inte skadar textens kvalitet.

Det är bättre att fördela sökorden jämnt i texten. I det här fallet inträffar först och främst repetitionen av sökord inte efter varandra, och för det andra är det lättare för Google att identifiera innehållet och dess huvudbokstav.

Arbeta med ditt skrivande också. Det är mycket viktigt att ditt innehåll är så engagerande och läsbart att även användaren inte märker förekomsten av nyckelord i texten.

Slutsats

Både Google och publiken bör beaktas när man skriver innehåll. Om du bara vill skriva text för Google kommer ingen publik att läsa den, även om du bara skriver för publiken och ignorerar principerna för SEO, kanske ditt innehåll inte får en intressant ranking och som ett resultat inte kommer att hitta en publik. Du måste hitta en balans. Med dessa tips kan du skriva innehåll som är förståeligt för både Google och publiken inte bryr sig om att läsa det.

Leave a Reply