Lägg till en webbplats i Google Webmaster Tools

Lägg till en webbplats i Google Webmaster Tools

google webmaster tools- webbsida

 

Google Webmaster Tools– För att lägga till en webbplats i Google Webster-verktyg måste du först ha ett gmail-konto. Om du ännu inte har skapat ett Gmail-konto skapar du ett via gmail-länken. Nedan följer de olika stegen för att lägga till en webbplats i Googles verktyg för webbansvarig.

 

Google webmaster tools- add a dömain

 

 

Det första steget är att lägga till webbplatsen i Googles verktyg för webbansvariga

Skriv först https://www.google.com/webmasters/tools i webbläsarens URL så att följande sida visas:

Det andra steget är att lägga till webbplatsen i Googles verktyg för webbansvariga

Ange sedan namnet på din webbplats i rutan mitt på sidan och klicka sedan på knappen Lägg till databas så att sidan visas på följande sätt:

 

Det tredje steget är att lägga till webbplatsen i Google Webmaster Tools

 I det här steget kan du använda flera metoder för att meddela Google att du äger en webbplats vars adress du har angett. Som du kan se i figuren ovan finns det flera sätt för Google att avgöra om du äger din webbplats, var och en beskrivs nedan:

 

Den första metoden som föreslås av Google är att använda en html-fil som du först måste ladda ner, sedan ladda upp till huvudkatalogen på din webbplats och klicka sedan på verify som kan ses i bilderna ovan. Om dessa steg görs korrekt kommer du att få ett meddelande om att Google har erkänt att du äger webbplatsen vars adress du angav, och från och med nu kan du använda Google Webmaster Tools.

google webmaster tools html

 

Den andra metoden för Googles autentisering för att lägga till en webbplats i Google Webmaster Tools är att använda en html-tagg. Först måste du kopiera den här html-taggen och sedan placera den i huvuddelen på huvudsidan på din webbplats och klicka sedan på verif. Följande bild visar den här html-taggen:

Google webmaster tools- tag

-Det tredje sättet för Google att autentisera är att lägga till en webbplats i Google Webmaster Tools via en domännamnsleverantör. I den här metoden måste du först skapa en TXT-post i dina DNS-inställningar och placera dess innehåll i texten som Google har tillhandahållit för din webbplats. När du har skapat denna post klickar du på verify. Följande är figuren för denna metod.

Goole webmaster tools- analytics

– Den fjärde metoden för Googles autentisering för att lägga till en webbplats i Google Webmaster Tools är att använda ett Google Analytics-konto. För att göra detta måste du först logga in på ditt Google Analytics-konto. Kopiera sedan den asynchronous tracking code och lägg den i head på din startsida och klicka sedan på verify. Följande är figuren för denna metod.

google webmaster tools method

-Den femte metoden är att använda Google Tag Manager eller Google Tag Managr. Genom att skapa en tagg för din webbplats som innehåller ett ID kan du berätta för Google att du äger webbplatsen. Följande är en siffra för denna metod:

google webmaster tools- tag maneger

När du har lagt till webbplatsen i Google Webmaster Tools kommer dess huvudsida att vara tillgänglig för dig enligt följande:

google webmaster tools

Leave a Reply