Optimera bilder för webben på en enkel sätt

Optimera bilder för webben på en enkel sätt

Optimera bilder för webben på en enkel sätt

Vanligtvis används en eller flera bilder i varje webbsidan, Om dessa bilder inte är optimala så kommer de  påverka hemsidans lodning. I den här artikeln kommer vi guida dig att hur du kan minska bildersstorleken och dess optimeringsmetoder.

Varför optimerar vi bilder?

  1. Öka webbplatsens hastighet

I tidigare artiklar pratade vi om hur mycket viktig är webbplatshastigheten. När stöter användarna på en långsam webbplats lämnar websidan och googla efter sina behöv i en annan webbplats som uppfyller deras krav! Därför kan man säga att hastighet är en av de viktigaste faktorerna som påverkar användarupplevelsen.

10 effektiva sätt att öka webbplatsens hastighet

I artikeln öka webbplatsen hastigheten nämnde vi att en av de viktigaste sakerna i webbsidans hastighet är sidvolymen och Bilder utgör och påverkar en stor del av det.

  1.  SEO förbättring

Som ni vet är webbplatshastigheten en av de effektiva faktorerna i SEO värden. Du förlorar chansen att rankas högt på Goggle om din webbplats är långsam. Google har uttryckligen angett att hastighet är en av de mest inflytelserika faktorerna för webbplatsensrankning.

  1. Minska volymen på webbhotell

Genom att minska storleken på bilderna kommer att ditt host tömmer mycket och spara trafik på webbplatsen.

Vilka faktorer påverkar bildstorlek

  1. Bildformat

Det första du behöver göra är att välja rätt bildformat. Bilderna finns huvudsakligen i tre format: jpg, png och gif.

PNG: Detta format är mer lämpligt för grafiska och transparenta bilder. De bilder som är gjorda med grafisk programvara som Photoshop.

JPG: Detta format är mer lämpligt för bilder som tas med kamera.

GIF: Används för rörliga bilder.

Det är bättre när du ska välja en bildformat kontrollera de två formaten jpg och png för varje bild för att kunna välja den formaten som ger dig god kvalitet samt lägre volym.

  1. Lämplig bildstorlek

För varje del av webbplatsen behöver du en bild som passar just där. Till exempel storleken på bilderna i förhandsgranskningen av artiklar är vanligtvis mindre än 200 pixlar. Så det finns inget behov att ladda en bild på 800 pixlar samt bilder på cirka 800 pixlar är bra för innehållet.

  1. Korrekt bildkvalitet

Även om vi alla gillar att stöta på kvalitetsbilder men kommer den höga kvaliteten ibland vara irriterande när gäller webbplatsen hastighet.

Du kan använda Photoshop-programvaran om du vill ha bilder med god kvalitet samt låg volym.

De praktiska verktyger för att optimala bilder

Photoshop:

Ett av de kraftfullaste verktygen för att ändra storlek på bilder och bestämma kvaliteten är Photoshop. Öppna bara bilden i Photoshop och Ange sedan delen ”spara för webb”. Allt du behöver göra är att trycka på ctrl, shift, alt och s.

På denna sida kan du välja önskat format, storlek och kvalitet för varje bild.

 

Optimera bilder för webb-SEO

 

Imagecompressor:

Detta onlineverktyg kan optimera dina önskade bilder. Verktyget kan minska storleken på bilder upp till 70%, Detta gör genom att minska kvaliteten utan att ändra bildstorleken. Så du kan inte markera någon skillnad på före och efter optimeringen.

Se bilden nedan som ett exempel. Bilden till vänster har en storlek på 74kB, som har reducerats till 36KB med hjälp av detta verktyg. Som du ser det finns ingen märkbar förändring i dess kvalitet.

 

Optimera bilder för webben-Webbdesign

Detta verktyg har också förmågan att optimera Kollektiva bilder. Här kan du kika på Imagecompressor-verktyget.

Imageresizer:

 Detta är ett annat gratis onlineverktyg för att minska bildstorleken som kan ge dig till och med andra funktioner så som ändra bildstorleken. Här kan du kika på Imageresizer– verktyget.

Förbättrad bildstorlek i WordPress

Du kan även minska bildstorleken i WordPress med hjälp av dem pluginer som vi nämnd nedan.

  1. Ändra storlek på WordPress-bilder med hjälp av Regenerate thumbnails plugin.
  2. Optimera bilder med avseende på kvalitet med wp smush plugin.

 

Till sist Clarway-teamet hoppas att den här artikeln kommer att kunna fånga din uppmärksamhet och bidra till att öka din kunskap inom detta område.

Leave a Reply