SEO-checklist

SEO checklist- sökmotoroptimerings checklista 2021

SEO-checklistan (sökmotoroptimerings checklista). Vi på Clarway steg för steg förklarar för dig alla SEO-kraven i den här artikeln i enlighet med nya Googles regler som heter sökmotoroptimerins checklista. Borde du ha en SEO-checklistan för att förbättra rankningen och placeringen av din webbplats på Google.

Vi garantera att den SEO-checklistan kan ge dig ett effektivt resultat på kort sikt och locka mycket trafik på din webbplats genom att följa stegen som vi nämns nedan.

Tips innan du börjar

I allmänhet är SEO uppdelad i två delar, Intern SEO (On Page Seo) och Extern SEO (Off Page Seo) Den här artikeln förklarar de mycket viktiga punkterna om intern SEO, försök att gör det alla eller de flesta punkter som vi nämns om intern SEO, eftersom det kommer att ha stor inverkan på din webbplats.

Tänk på att SEO-optimering är tidskrävande och att man inte kan göra allt på en gång, tvärtom måste man arbeta ständigt på din webbplats och göra följande punkter regelbundet.

Förutsättningar innan SEO-arbetet påbörjas:

Nedan följer två viktiga verktyg som du bör använda för att analysera och spåra data.

Använd Google Tag Manager och Google Analytics

Google Analytics och Google Tag Manager-verktyg är mycket professionella och kraftfulla verktyg för att lägga till eller hantera och analysera webbplatsstatistik och trafik. De är ett av de bästa verktygen på nätet som ger dig många möjligheter utan att behöva skriva ytterligare kod eller göra stora förändringar på sajten.

SEO-Checklista analytics

Google Analytics är också det viktigaste verktyget som du måste ha för din SEO, du kan använda det här verktyget för att visa och analysera den naturliga trafiken på din webbplats via sökmotorer, samt mer information om användarens utgångshastighet Från din webbplats, du kan se detaljerna om de kampanjer som gjorts och besökarensbeteende.

Mer information om Google Analytics

Starta Google Search Console eller Google Webmaster

Search Console är ett gratis verktyg som tillhandahålls av Google. Med hjälp av Google Search Console-verktyget (tidigare kallat Google Webmaster) kan du kommunicera direkt med Google och för information om hur din webbplats fungerar i det här verktyget.

Använder du WordPress? Installera Yoast-plugin

Detta plugin är ett av de mest nödvändiga och användbara plugins för att förbättra webbplatsens SEO. Tidigare publicerades en artikel om det bästa SEO-plugin-programmet på WordPress på Seocar-webbplatsen, som fullständigt beskriver alla detaljer relaterade till detta plugin.

On-Page SEO checklista

SEO-Checklista-on page

Genomför nyckelordsforskning

 • Hitta de termer som användarna söker på Google och ha en bra SEO-strategi för var och en av dem.

 

 • Välj ett nyckelord för varje sida på din webbplats.

Du behöver inte börja med de mest konkurrenskraftiga orden, kan börja med de ord som är mindre sökta och mindre konkurrenskraftiga.

 

 • Använd nyckelord i sidornas URL.

Att använda nyckelord i sidornas URL är ett av Googles kriterier för rankning av webbplatser, överdriven användning av ord i URL-adressen som gör URL-adressen längre bör undvikas och din URL måste vara kort.

Obs! ändra inte webbadressen för den sidan om din sida är rankad i Google.Men från och med nu, följ denna faktor för nytt innehåll som du publicerar på din webbplats.
 • Använd ditt nyckelord i sidans titel och ha en attraktiv titel

Att använda nyckelord i rubriken på webbplatsen är mycket viktigt och påverkar din ranking och position, men ännu viktigare är att klick frekvensen baseras på din position CTR och gör det mer attraktivt för din titel, fler klick på din webbplats och fler användare kommer att vara angelägen om att se din webbplats.

 • Skriv nyckelord i platsbeskrivningen meta och skriv attraktiv text.

I allmänhet har texten och innehållet i metabeskrivningen ingen inverkan på din rankning och position, och Google har sagt att metatexten inte är en av rankningsfaktorerna, men om du kan välja en attraktiv fras för din meta, och i denna meta från Använd nyckelordet som användare söker efter kan du få mycket stor inverkan på att få trafik och besökare till din webbplats.

 • Använd nyckelordet bara en gång i webbplatsens H1-tagg

I allmänhet bör h1-taggen inte användas mer än en gång per sida, den här taggen genereras vanligtvis av mallen på din webbplats och titeln på din sida som är ingår i den. Men om din mall inte heller har kapacitet kan du använda den här taggen själv när du skriver beskrivningar i redigeraren. Men notera att du inte ska använda den här taggen mer än en gång.

 • Använd ditt sökord flera gånger i texten och se till att du skriver minst 300 ord per sida (helst 700 ord och 300 är minimum)

Använd dina nyckelord flera gånger  försök att skriva minst 300 ord med beskrivande text, eftersom en av Googles huvudfaktorer är webbplatsens innehåll, men du bör inte försöka börja skriva irrelevanta texter på grund av fler ord.

 • Använd synonymer

Sökmotorerna avancerar snabbt, men de kan fortfarande inte känna igen alla nyckelord, så ibland är det bättre att välja synonymer som ditt nyckelord. Dessutom använder användarna ofta synonymer och synonymer.

 • Använd den latenta semantiska indexeringsmetoden

Denna text använder matematiska metoder för att ge Google hemliga förhållanden mellan ord för att bättre förstå indexinformation. Kort sagt, den här metoden hjälper Google att bättre förstå din text och ditt innehåll. Ett av de bästa exemplen på en beskrivning av latent semantisk indexering är kanske att när Google söker efter en fras föreslår Google själv ett antal andra ord som Google använder för att hitta dessa ord med den latenta semantiska indexeringsmetoden.

 • Använd ALT-taggen på webbplatsen och namnge filerna korrekt

ALT-taggen, eller alternativ text i WordPress, är när du laddar upp en ny bild eller ett nytt media till din webbplats. Sökmotorer kan inte förstå bilderna, men använder ALT-taggen och texten du har skrivit, hittar deras förståelse för bilderna och beslutar att visa bilderna baserat på din text och användarens sök text.

 • Om du använder foton i webbplatsens innehåll borde namnet på det foto eller media innehålla ditt nyckelord.

 

 • Länk till dina andra sidor med SEO-text och ankartext

En av de faktorer som Google har för att visa länkar är texten som du väljer som länk (samma text som du kan klicka på) som kallas ankartext. Genom att använda nyckelord som ankartext korrekt kan du berätta för Google vilka nyckelord din sida visar för besökare.

 • Undvik orelaterade ord som “klicka” och orelaterade ord eftersom det kan skada din webbplats SEO mycket.

Off-Page SEO checklista

SEO- Checklista- off page

Vi har lagt alla åtgärder och arbeten som behövs för att optimera webbplatsen som ska göras utanför din webbplats. Förutsättningen för extern SEO på webbplatsen är att göra arbete relaterat till intern SEO på webbplatsen.

 • Använd Ahrefs-verktyget för att analysera dina länkar

Ahrefs är namnet på en av de webbplatser som är aktiva inom SEO-tjänster, vilket vanligtvis gör analys. Efter att du registrerat dig på Ahrefs-webbplatsen och angett din domänadress kan du se kraften på din webbplats och antalet webbplatser som har gett dig en direktlänk.

Eller finns det skräpsidor som länkar till dig? Eller hur många konkurrenter har du inom ditt område och någon annan information som om ankartexterna på din webbplats är korrekt inställda eller inte?

 • Kontrollera konkurrenternas länkar

Detta är det enklaste sättet att bygga en webbplats, följa konkurrenter och hitta text och ankartext för länkarna och källadressen till länkarna som har hög auktoritet kan hjälpa din webbplats SEO mycket och du baserat på antalet webbplatser du har a Välj rätt strategi och börja länka

Du behöver inte heller länka till webbplatser som dina konkurrenter har länkat till, men du kan länka från andra källor som liknar webbplatsen med samma kraft och trovärdighet.

 • SEO teknisk checklista

Den här metoden inkluderar kontroll av Google Search Console för fel eller duplicerat innehåll samt sidor utan namn. Detta är Googles gratisverktyg, det hantera webbplatser för att se och utvärdera webbplatsens prestanda.

Du kan också använda det här verktyget från Google Webmaster (eller Google Search Console) för att hitta de tekniska problemen på webbplatsen, de mest sökte orden på din webbplats, hastigheten på din webbplats, CTR-klickfrekvensen och mängden Google-inmatningar använda sig av.

 • Identifiera felaktiga omdirigeringar (ändra 302-omdirigering till 301-omdirigering)

Du bör inte använda 301-omdirigeringskoden för sidor som tillfälligt är otillgängliga, 301-koden ska endast användas för sidor som inte längre finns på din webbplats eller har tagits bort. 302 omdirigering betyder: tillfällig överföring och i denna typ av överföring överför Google inte sidrankningen till en ny webbadress.

301-omdirigering betyder att du säger till Google att den här sidan inte längre finns på din webbplats, och från och med nu kommer Google att visa en ny sida för besökare istället för föregående sida och överföra fullständigt giltigheten för den föregående sidan till den nya sidan. Och efter ett tag visar Google inte föregående sida som fanns och visar istället den nya adressen i resultaten.

 • Fixa trasiga länkar, fel och genomsökningsfrågor

Trasiga länkar eller fel på webbplatsen kan orsaka att sökmotorer inte förstår och indexerar ditt innehåll ordentligt och ibland vilseleder sökmotorer så att du kommer att locka mindre trafik på din webbplats.

Det finns många verktyg som möjliggöra att söka efter trasiga länkar på webbplatsen, även om du använder WordPress är plugins utformade för att göra detta.

 • Viktigt: Kontrollera laddningshastigheten på webbplatsen och gör webbplatsen snabbare

Webbplatsens laddningshastighet är en av de viktigaste faktorerna i Google. Det finns plugins som wp-rocket i WordPress som kan göra jobbet med att optimera din webbplats. Med GTmetrix-verktyget kan du också se laddningshastigheten på din webbplats.

Här kan du läsa mer om hur kan man öka webbplatsens hastighet.

 • Mobilanpassad webbplats

Många webbplatsanvändare använder idag mobiltelefoner / Om din webbplats inte är mobilkompatibel kan du inte hålla mobilanvändarna nöjda, då risken att missa dessa kunder är högt.

 • Skapa en webbplatskarta och registrera den på Google Console

Genom att skapa en webbplatskarta och registrera den i Google-konsolen kan du enkelt hålla Google informerade om det senaste innehållet du publicerar på din webbplats och Google kan indexera webbplatsens nya innehåll.

 • Skapa en robots.txt-fil och registrera den i Google-konsolen

Du kan använda robots.txt-filen för att informera Google om att hitta en webbplatskarta. Du kan också ange i denna fil vilka sidor Google får indexera och vilka sidor på din webbplats det inte kan indexera. Detta kan också vara sant för olika typer av sökrobotar som Bing, Yandex, etc., och låta varje sökmotor få åtkomst till och läsa innehållet i ett specifikt avsnitt på din webbplats)

 

En lista över användbara SEO-uppgifter

 

 • Aktivitet på varumärket

Du kan komma närmare dina användare genom att arbeta på ditt band, på sociala nätverk. Tänk också på att vissa sociala nätverk har en mycket bra effekt på din webbplats SEO, och genom att arbeta med dem kan du, förutom att förbättra webbplatsens rankning, också ha bra tillgång till din publik på sociala nätverk.

 • Förbered annonsrapportering och producera dagligt innehåll

För att slutföra webbplatsens SEO-checklista kan du fylla i ovanstående 2 artiklar och använda dem på din webbplats. När du förbereder innehållet gör du ditt bästa för att följa Googles regler.

Till sist om du har kommit på mer viktiga punkter för SEO-checklista, var noga med att nämna det i kommentarerna i den här artikeln så att det kan läggas till på webbplatsen och andra användare kan också använda det.

Detta räcker för att komma igång, och du kan göra en mycket professionell konfiguration som alla erfarna och erfarna SEO gör genom att göra ovanstående.

I SEO har kontinuitet och granskning av förändringar en stor inverkan på att få mer trafik. På grund av den stora konkurrensen i Internetvärlden bör du göra ditt bästa för att göra Googles faktorer effektivt.

 

1 Response
 1. Hmm it looks like your blog
  ate my first comment (it was super long) so I
  guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly
  enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any tips
  for novice blog
  writers? I’d really appreciate it.

Leave a Reply