Vad är en Länkfarm?

Vad är en Länkfarm? Hur mycket vet du om Länkfarm (Link Farm)?

Länkfarm

Länkfarm är en grupp webbplatser som länkar till varandra i grupper. De flesta länkgårdar byggs automatiskt genom tjänster och program som innehåller hundratals eller tusentals orelaterade webbplatser som länkar till varandra.

Länkfarm är det snabbaste sättet att få många länkar dagligen, men idag ses de som en metod för spam och deras användning straffas hårt av Google.

Webbplatser som använder Länkfarm, försöker skapa lagliga bakåtlänkar för sig själva genom att manipulera Googles resultat och kända SEO-trick med svart hatt. Faktum är att Länkfarmen handlar mer om antalet och kvantiteten inkommande länkar, och det har faktiskt ingenting att göra med på länks kvalitén. Det är möjligt att några av länkarna i denna teknik redan har bestraffats av Google.

Efter att ändrat Googles algoritmer under de senaste åren är det inte längre möjligt att skapa bakåtlänkar för din webbplats genom att ta emot länkar från någon webbplats och ge länkar till dem. Google är mycket strängare än någonsin och har försökt ta fram webbplatser som är bra när det gäller innehåll och respekterar reglerna.

 

Varför bor man inte använda Länkfarm?

För några år sedan, om du ägde en webbplats, kunde enkelt och utan att oroa dig för den negativa inverkan på din webbplats-SEO, registrera din webbplatslänk på dessa länkfarmar, men idag har allt förändrats. Länkfarm är inte längre densamma som tidigare och dess användning kommer faktiskt att innebära höga böter.

Länkfarm är känd som en gratis sida för alla För närvarande förhindrar användning av den metoden din webbplats från att visas i sökmotorresultaten. Faktum är att överanvändning av denna teknik inte bara straffar webbplatsen utan också försämrar dina konsumenters förtroende på din brand.

Google motsätter sig fria och snabba tempoarbete som vill växa en webbplats snabbt i sökresultatet och tror att om en webbplats vill växa måste den följa regler. Genom att göra det vill det faktiskt förhindra utveckling av webbplatser som tänker sätta sig på förstasidan genom att fuska. Det här är faktiskt ett exempel på samma bedrägliga metoder som försöker snabbt öka rankningen på din webbplats genom att få gratis backlinks.

Kvalitet är en annan fråga som utmanar Länkfarmen. Låt oss undersöka denna fråga ur två perspektiv. Först och främst, enligt Google, har många av länkarna som används i den här tekniken redan spammats och bestraffats, och därför innebär varje länkutbyte med sådana spamlänkar att du godkänner dem, men eftersom de har fått böter kommer du också att bli böter.

Men hur kan vi markera att en webbplats är en länkgård? det är otroligt enkelt, varje webbplats som har många länkar och förväntar dig att du lägger till en länk till deras webbplats kallas en Länkfarmen. Naturligtvis bör denna fråga inte förväxlas med forum och sociala nätverk. Eftersom karaktären hos de två är helt annorlunda. På sådana webbplatser gör du inga utbyten, utan lägger bara länken till din webbplats baserat på en specifik strategi, och att ta emot bakåtlänkar från Google är extremt värdefullt.

Leave a Reply