Vad är GitHub och varför används det?

GitHub

GitHub är ett webbaserat gränssnitt som använder Git, programvaran för versionskontroll med öppen källkod som låter flera personer gör separata ändringar på webbsidor samtidigt. Som Carpenter noterar, eftersom det möjliggör samarbete i realtid, uppmuntrar GitHub team som arbetade tillsammans för att bygga och redigera sitt webbplatsinnehåll.

I den här artikeln vi på Clarwey kommer att gå genom:

  • Vad är GitHub och varför behöver det?
  • Hur kan GitHub hjälpa mitt team och mig?
  • Hur använder jag GitHub?
  • Är GitHub gratis?

Hur kan GitHub hjälpa mitt team och mig?

GitHub tillåter flera utvecklar att arbeta med ett enda projekt samtidigt, minskar risken för dubbla eller motstridiga arbeten och kan bidra till att få produktionstiden. Med GitHub kan utveckla bygga kod, spåra ändringar och förnya lösningar på problem som kan uppstå under platsutvecklingsprocessen samtidigt. Icke-utvecklare kan också använda den för att skapa, redigera och uppdatera webbplatsinnehåll, vilket Carpenter demonstrerar i sin handledning.

Hur använder jag GitHub?

I sin levande demonstration visar Carpenter hur filer ändras och slås samman i GitHub. Detta kan göra alla medlemmar i teamet, utveckla och icke-utveckla som har tillgång till ett GitHub-arkiv. Följande är en steg-för-steg-metod där GitHub-användare kan utveckla sina webbplatser:

Steg 1 – Teammedlemmar öppnar en fråga via en projektstyrelse.

Steg 2 – Teammedlemmar skapar en ny gren från den senaste versionen av huvudgrenen i förvaret där hela teamet arbetar för att undvika konflikter.

Steg 3 – Lagmedlemmar kommer att lägga till åtaganden (redigeringar/ ändringar) i sina respektive grenar.

Steg 4 – Teammedlemmar öppnar en pullbegäran där andra kan tilldela andra teammedlemmar att granska innehållsändringar och internt diskutera detaljer om åtagandena.

Steg 5 – Efter att ha väntat på att Federalistbygget ska slutföras kan teammedlemmarna förhandsgranska ändringar på en testversion av webbplatser och be granskare att godkänna eller kommentera ändringar. När granskarna har godkänt dragbegäran smälter åtagandena in i huvudgrenen och publiceras på livesidan.

Är GitHub gratis?

GitHub meddelade idag att alla dess kärnfunktioner nu är tillgängliga gratis för alla andra, inklusive de som för närvarande finns på gratiskonton. Det finns gratis obegränsade privata förvar med obegränsade samarbetspartners för alla, inklusive team som använder tjänsten för kommersiellt projekt, samt upp till 2000 minuter per månad gratis tillgång till GitHub Actions, företagets automatisering och CI/CD -plattform.

Har ni mer funderingar kontakta oss gärna eller skriva dina åsikter om artikeln under.

Leave a Reply